X

Tensiune arterială crescută: Patru factori cotidieni care au acest efect asupra tensiunii

Tensiune arterială crescută: Patru factori cotidieni care au acest efect asupra tensiunii. Tensiunea arterială indică forța cu care sângele circulă în artere. Tensiunea arterială poate crește din multe motive, dar atunci când se repetă, riscul de hipertensiune cronică, îngustarea vaselor de sânge, boli de inimă și atac de cord este ridicat.

Factorii care cresc tensiunea arterială

Așa cum am spus mai sus, factorii care cresc tensiunea arterială sunt diferiți, dar unii dintre cei mai importanți sunt următorii.

CITEȘTE ȘI: Cum ți se va schimba tensiunea arterială dacă bei cafea în fiecare zi

Stresul și anxietatea

Dacă vă confruntați cu perioade intense de stres sau anxietate, tensiunea arterială poate crește brusc. Stresul determină creșterea tensiunii arteriale prin eliberarea multor hormoni care fac vasele de sânge mai înguste. Durerea fizică este, de asemenea, un factor care poate provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale.

Medicamentele prescrise

Unele medicamente pot provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale. Aici putem menționa contraceptivele, care, dacă sunt luate în mod regulat și pentru o perioadă lungă de timp, pot favoriza hipertensiunea cronică. În unele cazuri, medicamentele care conțin acid acetilsalicilic pot, de asemenea, să crească neașteptat tensiunea arterială.

Sarea

Consumul de alimente sau băuturi cu un conținut ridicat de sare poate provoca o creștere bruscă a tensiunii arteriale. Acest lucru se datorează faptului că sarea stimulează organismul să rețină mai multe lichide. În aceste cazuri, tensiunea rămâne ridicată pentru o perioadă scurtă de timp.

Chiar și consumul de alimente grele determină eliberarea anumitor hormoni în sânge, care pot crește nu numai tensiunea arterială, ci și ritmul cardiac.

CITEȘTE ȘI: Leguma care vă poate prelungi viața: Scade colesterolul, glicemia și tensiunea

Tutunul

Nicotina are un efect imediat asupra tensiunii arteriale. Aceasta stimulează procesele inflamatorii din sistemul circulator, care întăresc vasele de sânge și cresc tensiunea arterială. Aceste modificări sunt observate după fumarea unei singure țigări, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro